מתכון לסושי
מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 378 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות – תלוי כמה אוכלים)
- אורז להכנת סושי – 1½כוס – סה"כ (219 גרם)
- מים – 4 כוס קטנה – סה"כ (800 מ"ל)
- מלח – כפית שטוחה
- סוכר – כפית שטוחה (5 גרם)
- אבוקדו – יחידה בינונית ללא קליפה (174 גרם)
- מלפפון עם קליפה – יחידה בינונית (96 גרם)
- בצל ירוק – יחידה בינונית (15 גרם)
- פלפל אדום – יחידה בינונית (185 גרם)
ניתן להשתמש גם בפלפל צ`ילי - אצות נורי להכנת סושי – 4.5 יחידה – סה"כ (7 גרם)
4-5 אצות נורי
אופן הכנת המתכון
- 1 לשטוף היטב את האורז במים קרים ולסנן.
- 2 לבשל עם המים עד שהאורז רך והמים התאדו.
- 3 אני אישית מבשלת על אש בינונית ומערבבת מדי פעם, ככה לבטח אקבל אורז דביקי מספיק ולא אכשל בהכנת הסושי.
- 4 לערבב עם האורז המוכן את הסוכר והמלח ולתת לאורז זמן להתקרר כדי שנוכל לעבוד איתו.
- 5 לחתוך את הירקות לרצועות דקות.
- 6 לפרוש את האצה (4-5 אצות נורי לסושי) כשהצד החלק שלה כלפי פנים, לקחת חופן של אורז ולשטח על האצה. להשאיר כס"מ רווח ריק ללא אורזבצד המרוחק לגוף – זה יהיה החלק שידביק את הרול ויחזיק אותו אחרי הגילגול.
- 7 לסדר את הירקות לאורך האצה על האורז ולגלגל כלפי פנים. להדק ולהמשיך לגלגל עד שמגיעים לסוף הרול.
- 8 לחתוך כל רול לכ- 8 חתיכות.
- 9 להגיש לצד רוטב סויה לטבילה, חזרת יפנית (וואסבי) וג`ינג`ר כבוש.
- 10 יש מי שמוסיף לאורז חומץ אורז, אני אישית לא אוהבת.
- 11 ממש לא חובה להשתמש במחצלת לגילגול ,אני מהפעם הראשונה לא השתמשתי ולא היה כל כך מסובך בכלל.
- 12 ממליצה על רוטב סויה של קיקומן וימאסה.
- 13 ניתן גם לקלות מעט שומשום על מחבת לא משומנת ולערבב עם האורז כמו שעשיתי בעצמי, יצא ממש טעים.
- 14 על מנת שהאורז לא ידבק לידיים ויקשה על התהליך – פשוט להרטיב אותן מדי פעם במים.
- 15 בהצלחה ובתיאבון