Uncategorized

מתכון לסושי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 378 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות – תלוי כמה אוכלים)

  • אורז להכנת סושי – 1½כוס – סה"כ (219 גרם)
  • מים – 4 כוס קטנה – סה"כ (800 מ"ל)
  • מלח – כפית שטוחה
  • סוכר – כפית שטוחה (5 גרם)
  • אבוקדו – יחידה בינונית ללא קליפה (174 גרם)
  • מלפפון עם קליפה – יחידה בינונית (96 גרם)
  • בצל ירוק – יחידה בינונית (15 גרם)
  • פלפל אדום – יחידה בינונית (185 גרם)
    ניתן להשתמש גם בפלפל צ`ילי
  • אצות נורי להכנת סושי – 4.5 יחידה – סה"כ (7 גרם)
    4-5 אצות נורי

אופן הכנת המתכון

  • 1 לשטוף היטב את האורז במים קרים ולסנן.
  • 2 לבשל עם המים עד שהאורז רך והמים התאדו.
  • 3 אני אישית מבשלת על אש בינונית ומערבבת מדי פעם, ככה לבטח אקבל אורז דביקי מספיק ולא אכשל בהכנת הסושי.
  • 4 לערבב עם האורז המוכן את הסוכר והמלח ולתת לאורז זמן להתקרר כדי שנוכל לעבוד איתו.
  • 5 לחתוך את הירקות לרצועות דקות.
  • 6 לפרוש את האצה (4-5 אצות נורי לסושי) כשהצד החלק שלה כלפי פנים, לקחת חופן של אורז ולשטח על האצה. להשאיר כס"מ רווח ריק ללא אורזבצד המרוחק לגוף – זה יהיה החלק שידביק את הרול ויחזיק אותו אחרי הגילגול.
  • 7 לסדר את הירקות לאורך האצה על האורז ולגלגל כלפי פנים. להדק ולהמשיך לגלגל עד שמגיעים לסוף הרול.
  • 8 לחתוך כל רול לכ- 8 חתיכות.
  • 9 להגיש לצד רוטב סויה לטבילה, חזרת יפנית (וואסבי) וג`ינג`ר כבוש.
  • 10 יש מי שמוסיף לאורז חומץ אורז, אני אישית לא אוהבת.
  • 11 ממש לא חובה להשתמש במחצלת לגילגול ,אני מהפעם הראשונה לא השתמשתי ולא היה כל כך מסובך בכלל.
  • 12 ממליצה על רוטב סויה של קיקומן וימאסה.
  • 13 ניתן גם לקלות מעט שומשום על מחבת לא משומנת ולערבב עם האורז כמו שעשיתי בעצמי, יצא ממש טעים.
  • 14 על מנת שהאורז לא ידבק לידיים ויקשה על התהליך – פשוט להרטיב אותן מדי פעם במים.
  • 15 בהצלחה ובתיאבון

קישור למאמר המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *