מאת: סבתא שושנה
- זמן הכנה:10 דקות
- זמן עבודה:40 דקות
- קושי:כל אחד יכול
החומרים הדרושים
-
- החומרים הדרושים: 2 ק”ג דגים טחונים – מומלץ על דג ים טרי על מנת לשבח את המתכון בטעם ובויטמנים
- 1 ביצה
- קומץ גבעולי פטרוזיליה קצוץ דק
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה לפי הטעם
- 1 כף פרורי לחם
- 1 בצל גדול קצוץ
- 5 שיני שום
- 1/4 כוס שמן
- 1 בצל פרוס לטבעות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 עגבניות קצוצות
- 1/2 2 כוסות מים
- קורט קנמון
- קורט כמון
- אופן ההכנה: מערבבים יחד בקערה דגים, ביצה , מלח, פלפל, פרורי לחם, בצל , שום, פטרוזיליה (חצי כמות) .מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את רסק העגבניות ומוסיפים את המים ויתר התבלינים (חצי כמות מהפטרוזליה שנשארה), ומביאים לרתיחה.מרטיבים את הידיים מעט ויוצרים מהתערובת קציצות.מניחים את הקציצות ברוטב העגבניות. מבשלים עם מכסה מכוסה כ- 40 דקות עד אשר הקציצות מוכנות.