מאת: חיים כהן
זמן הכנה:45 דקות
זמן עבודה:רבע שעה
קושי:כל אחד יכול
החומרים הדרושים
החומרים הדרושים
•2 קילו עגבניות שרי /תמר
- 1 גזר בינוני
- 1 בצל בינוני
- חצי ראש שומר חצי ענף סלרי
- ענף תימין
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 שיני שום
- 1 עלה דפנה
- חופן כוסברה קצוצה דק דק
- מעט פלפל שחור
- מעט פלפל לבן
- חצי כוס יין לבן
- שמן זית
- מלח
- דג לוקוס של 800 גרם עד 1 קילו – פרוס לנתחים
- דג פרידה קטן של של 300- 500 גרם פרוס לנתחים
אופן ההכנה
להכנת מיץ העגבניות: מרסקים את עגבניות השרי במעבד מזון עד לקבלת מיץ, ומסננים אותו במסננת דקה.
- קוצצים את הגזר, הבצל, הסלרי והשומר לקוביות קטנות.
- מחממים בסיר שמן זית, מכניסים את ירקות השורש – סלרי,בצל, גזר שומר.
- מוסיפים תימין, פטרוזיליה קצוצה, שום, מאדים את הירקות כדקה ומוסיפים כוסברה, עלה דפנה, וממשיכים לאדות עוד כדקה.
- שמים מעט פלפל שחור ו-מעט פלפל לבן.
- מערבבים הכל ומאדים כשלוש דקות עד לריכוך הירקות.
- מוסיפים חצי כוס יין לבן, ממשיכים לאדות עוד כחצי דקה.
- מכניסים את ראש הלוקוס לסיר, מאדים כדקה ומוסיפים את מיץ העגבניות לסיר.
- מבשלים כ- 20 דקות ולאחר מכן מוסיפים מלח לפי הטעם.
- מוסיפים את הנתחים של דג הלוקוס ושל דג הפרידה.
- מבשלים על אש קטנה עוד מס’ דקות עד שהדגים מבושלים. מוספים מעט מלח לפי הטעם.