הפלמידה היא דג טעים ומדהים וחשוב שנכיר גם אותה. מדובר בטונה לבנה, מומלץ בחום.
זמן הכנה:חצי שעה
זמן עבודה:רבע שעה
קושי:כל אחד יכול
החומרים הדרושים
מרכיבים:
1 לוקוס לבן בינוני במשקל 2 ק”ג
2 כפות תמרהינדי
3 כפות רוטב דגים
5 בצלים ירוקים
2 כפות סוכר דמררה בהיר
חופן עלי נענע טריים
1-2 צ’ילי אדום פרוס דק
4 כפות חמאה מזוקקת
אופן ההכנה:
- מנקים היטב את בטן הדג ומכניסים לתוכה את הבצלים הירוקים ועלי הנענע.
- מערבבים את התמרהינדי עם נוזל הדגים הוייטנאמי והחמאה המזוקקת.
- מחממים בסיר קטנטן ומוסיפים את סוכר הדמררה הבהיר ומבשלים עד שהסוכר נמס והנוזל מתאחד.
- מוסיפים את פרוסות הצ’ילי. מורחים את הדג היטב בתערובת התמרהינדי וצולים בתנור מחומם מראש ל 250 מעלות או שצולים על גריל פחמים.
- הופכים את הדג אחרי 10 דק’ ומורחים שוב בתערובת התמרהינדי. ממשיכים בצלייה עוד 10 דק’ ומגישים.