הפלמידה היא דג טעים ומדהים וחשוב שנכיר גם אותה. מדובר בטונה לבנה, מומלץ בחום.
זמן הכנה:חצי שעה
זמן עבודה:רבע שעה
קושי:כל אחד יכול
החומרים הדרושים
מרכיבים:
דג פלמידה פרוסות
שמן זית
כוסברה
פרוסות לימון
גמבה אדומה
שיני שום
פלפל חריף (או מתוק)
פפריקה אדומה חריפה
אופן ההכנה:
- לקחת את חתיכות הדג לשים בקערה לפזר מלח, ולשים לילה שלם במקרר.
- בבוקר לפני הבישול לשטוף היטב את הדג, ולהסיר את העור הכהה מסביב.
- לטגן מעט שמן זית במחבת, ולטגן קלות כל חתיכה מהדג ממש לכמה שניות, הדג הופך להיות לבן ופריך.
- בסיר שטוח לפזר מעט כוסברה, אני אישית אוהבת את הכוסברה היבשה שטעימה מאוד וחתוכה לפירורים ממש, אבל אפשר גם טריה.
- לפזר חתיכות גמבה אדומה, ועליהם לשים את חתיכות הדג, להוסיף פרוסות לימון דקיקות, כמה שיני שום פרוסות, פלפל חריף או מתוק כל אחד כפי שהוא אוהב, שוב שכבה של כוסברה, ותבלינים, שמן, פפריקה אדומה וחריפה, בסוף להוסיף ספל של מים רותחים סביב הדג. ולבשל במשך כחצי שעה באש נמוכה. עד שרואים את הרוטב מסמיך.