זמן הכנה:רבע שעה
זמן עבודה:רבע שעה
קושי:כל אחד יכול
החומרים הדרושים
4 מנות של פילה דניס ללא אדרה ושומן
2 קורט מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
5 אגסים
50 גר’ חמאה
קורט צ’ילי מיובש גרוס
1 תפוז סחוט לכוס
1 כף סוכר חום
2 ענפי רוזמרין בינוניים
2 שיני שום קצוצות דק
2 קורט מלח דק
1/3 כוס קואנטרו (ליקר תפוזים)
1 כוס שמנת מתוקה
קורט קטן מוסקט
לקישוט:
בוטנים קלויים מרוסקים
אופן ההכנה:
- מתבלים את פילה הדג בחצי לימון, מעט שמן זית, מעט פלפל גרוס שחור ומלח גס ומניחים ל-15 דקות בצד.
- חותכים את האגסים לקוביות בינוניות ללא הגרעינים והגבעול.
- מחממים 50 גרם חמאת תנובה וצולים את האגסים עם קורט צ’ילי, מיץ מתפוז אחד, כף סוכר חום, ענפי הרוזמרין, השום, 2 קורט מלח ומביאים לריכוך מלא של קוביות האגסים.
- מוסיפים לפני ההורדה מהאש 1/3 כוס קואנטרו, מערבבים ומורידים מהאש.
- מחממים 50 גרם חמאת תנובה וצולים את הדג כדקה מכל צד.
- מוסיפים לדג את האגסים וכוס שמנת מתוקה עם קורט קטן של מוסקט, ומערבבים קלות מידי פעם תוך נענוע המחבת עד להסמכה.
- לפני ההגשה מפזרים מעל מעט בוטנים מרוסקים ומגישים מיד חם.