זמן הכנה:40 דקות
זמן עבודה:רבע שעה
קושי:כל אחד יכול
היום כולם נהנים ממתכון החריימה, אשכנזיים וספרדים כאחד, חריימה מדג בורי הוא הטעים והאיכותי ביותר.
החומרים הדרושים
ק”ג פילה דג מוסר ים
לרוטב:
בצל גדול פרוס בינוני
5 שיני שום חתוכים לפרוסות
3 חצאי פלפלים (במגוון צבעים) פרוסים לרצועות
פלפל חריף
קורט כורכום
קורט כמון
קורט סוכר חצי זר כוסברה
מיץ לימון – מלימון אחד
קופסת רסק עגבניות
חצי זר פטרוזיליה
חצי זר כוסברה
3 כוסות מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עד להזהבה מוספים את שיני השום ורצועות הפלפלים. ומטגנים על אש נמוכה 5 דקות.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את המיץ לימון ורסק העגבניות מערבבים היטב. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עוד עשרים דקות.
- מוסיפים את פרוסות הדג ועשבי התיבול ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות.
- פותחים את המכסה רק אחרי 10 דקות. הדג מוכן לאכילה.