אהילדו הוא מתכון ישן נושן, המיועד לבישול דגים ומקורו ביהדות ספרד.
זמן הכנה:שעה ורבע
זמן עבודה:חצי שעה
קושי:בינוני
החומרים הדרושים
מרכיבים:
3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח גס
12 מליטות ללא הראש
8-10 פלפלים (עדיף מזן שושקה)
8 עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות
3 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות דק
כפית או יותר הריסה חריפה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כפית סוכר
חצי כוס מים
רבע כוס יין לבן
כוס עלי כוסברה שטופים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לתכנית הגריל.
חוצים את הפלפלים לאורך ומגלענים.
מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, כשצידם הקמור כלפי מעלה.
צולים בחלקו העליון של התנור, עד השחמה, מעבירים לשקית ניילון, סוגרים ומניחים להצטנן.
קולפים את קליפת הפלפלים.
בסיר שטוח ורחב, מטגנים בשמן שיני שום, הריסה ותבלינים למשך דקה. מוסיפים עגבניות, ומערבבים.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך עשר דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים פלפלים, מים ויין, מרתיחים ומבשלים מכוסה למשך שעה על להבה קטנה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים.
על להבה גבוהה מחממים מחבת עם שלוש כפות שמן זית, ממליחים את המליטות ומטגנים למשך דקה מכל צד.
מוציאים בעזרת כף ובזהירות חצי מכמות השמן שנותרה במחבת הטיגון וזורקים אותו. שופכים מעל המליטות את הרוטב החם, מכסים ומבשלים שלוש דקות.
מכבים ונותנים לדג להמשיך להתבשל באדים עוד חמש דקות. מפזרים עלי כוסברה ומגישים עם חלה טרייה.