מתכון לדג עסיסי, ממולא בכל טוב, טעים בטירוף.
זמן הכנה:עשרים דקות
זמן עבודה:רבע שעה
קושי:כל אחד יכול
החומרים הדרושים
מרכיבים:
1 פלפל ירוק בינוני
1 פלפל אדום בינוני
1 פלפל צהוב בינוני
1 בצל לבן לא גדול
שמן זית
1/2 לימון
קולרבי בינוני קלוף
2 עגבניות בינוניות בשלות
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים
3 שיני שום
4 מנות של לברק במשקל 500-600 גרם האחת
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות עלי מרווה חתוכים גס
יין לבן
אופן ההכנה:
חותכים את הפלפלים לקוביות בינוניות.
חותכים את הבצל לקוביות בינוניות.
חותכים את הקולרבי לקוביות קטנות.
חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות.
פורסים את שיני השום.
מעל הדגים סוחטים מהלימון ומפזרים מעט מלח. יוצקים על הדגים מעט שמן זית ומניחים בצד.
מחממים מעט שמן זית במחבת וצולים את הירקות עם האגוזים וקורט פלפל שחור גרוס למשך 5 דקות ומצננים מעט.
מניחים את הדגים בכלי פיירקס ומעליהם מניחים את הירקות ואת עלי המרווה.
מעל יוצקים 1/2 כוס יין לבן ומעט שמן זית, מנערים מעט את הפיירקס ומכסים.
אופים בתנור למשך 20 דקות בחום של 180 מעלות.
מסירים את המכסה, יוצקים מעט מהרוטב שנוצר בתחתית מעל הדגים וצולים עד לקבלת לצבע קל ללא הכיסוי.
מגישים חם.