מאת: שף מיכאל קוגן
זמן הכנה:רבע שעה
זמן עבודה:חצי שעה
קושי:בינוני
החומרים הדרושים
מרכיבים:
4 מנות של 150-180 גרם (כ”א) של דג סיבס, ללא עור.
2 כפות צנובר
4 כפות אגוזי פקאן
חצי חופן כוסברה
20 עלי בזיליקום
2 שיני שום
4 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
1/3 כוס פתיתי פרמז’ן
אופן ההכנה:
להכנת הפסטו: טוחנים במעבד מזון למרקם גס את הצנוברים, האגוזים, הכוסברה, הבזיליקום, השום, מיץ הלימון, שמן הזית ופתיתי הפרמז’ן.
להכנת הדגים: מחממים את התנור ל180 מעלות. מעל הדגים מפזרים מעט מלח, פלפל שחור גרוס, מעט מיץ לימון ושמן זית. משרים ל20 דקות. מחממים מחבת כבדה ומוסיפים 4-5 כפות שמן זית. צורבים את הדגים כ- דקה .
מעל כל דג עורמים מרוטב הפסטו בגובה חצי ס”מ.
מעבירים לתנור ל-10-15 דקות לצלייה .
מגישים חם.
התייעצו עוד היום עם השף של הכי טרי שוק הדגים.