מאת: שף מיכאל קוגן
זמן הכנה:48 שעות
זמן עבודה:רבע שעה
קושי:כל אחד יכול
החומרים הדרושים
מרכיבים:
סרדינים טריים 1 ק”ג
מלח גס 4 כפות
חצי כוס חומץ
2 יחידות בצל פרוס
מעט שמן זית
עלי גפן (מומלץ)
אופן ההכנה:
מניחים את הסרדינים בסיר בשכבות שכבות ומעל כל שכבה מפזרים מלח גס, בצל ועלי גפן.
לאחר מכן מכניסים את הסיר למקרר ל48 שעות.
לאחר 48 שעות, שוטפים את הסרדינים.
מערבבים בקערית את החומץ, בצל ושמן זית.
שופכים את התערובת מעל הסרדינים.
כעבור שעה אפשר להתחיל לנשנש, מומלץ להמתין מספר שעות לספיגת הטעמים.
הכי טרי שוק הדגים ממליץ להוסיף ליד בקבוק יין לבן, חצי יבש או ערק ישראלי, זיתים שחורים( קלמנטה) ובתאבון.
אהבתם ? שתפו את החברים