שוק הדגים

משלוח חינם ברכישה מעל 299₪

בית אלפא 4, תל אביב- יפו

משלוח חינם ברכישה מעל 299₪!

1700-55-70-70

זמן הכנה:15 דקות
זמן עבודה:45 דקות
קושי:כל אחד יכול
החומרים הדרושים
5-6 עגבניות מקלופות ומרוסקות – הכי טוב טרי או קופסת שימורים
2 פלפלים ירוקים לא גדולים ולא קטנים חריפים
שלושה פלפלים אדומים(גמבה)
שום שלם- ראש
לסחוט מיץ מחצי לימון
מלח – תמיד לפי הטעם(בערך חצי כפית עד כפית)
3 כוסות מים (מורתחים- אפשר ממכשיר תמי 4)
אגרוף של כוסברה קצוצה
חצי כוס שמן
2 כפות של שמן זית
כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
חומוס קפוא של אחת החברות- בערך כוס (לא חובה)
1 ק”ג-1.5 ק”ג דג טרי טחון
1 תפו”א גדול
1 בצל גדול
1 כוס פירורי לחם
2 ביצים
חצי ראש שום
חצי חב’ כוסברה
חצי חב’ פטרוזליה
חצי כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
כפית כמון
כפית מלח
הגיע הזמן להכין את הרוטב:

חותכים את הגמבה לרצועות

את הפלפל ירוק מניחים שלם עם חריצים

לוקחים את ראש השום השלם וקוצצים את כולו לפרוסות (לא כתוש)

לוקחים סיר רחב עדיף עבה(שיתחמם טוב)

שופכים 2 כפות שמן מוסיפים את גמבה והפלפל החריף ומטנגנים כ 2 דק

מוסיפים את השום החתוך לסיר, את העגבניות המרוסקות ואת מיץ הלימון ומרתיחים

מוספים את גרגרי החומוס ואז מורידים את האש ללהבה נמוכה

לאחר כ 10 דקות, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ולהשאיר על הגז עוד 15 דקות

הכנת הקציצות:

טוחנים את הבצל עם חצי חב כוסברה ופטרוזיליה וחצי ראש שום ותפוח אדמה סוחטים את הנוזלים

מוסיפים את הדג הטחון, פירורי הלחם וכפית מלח.

כפית כמון פלפל שחור , 2 ביצים וכף אבקת מרק ומערבבים את הכל.

החלק האחרון

מוסיפים חצי כוס שמן ,פפריקה מתוקה וחריפה מערבבים

מכינים את הקציצות ביד לכדורים (לא גדולים ולא קטנים) מוסיפים לסיר

מבשלים 30 דקות ומכבים את האש

מגישים על צלחת בליווי רוטב וחלה טרייה….בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סל קניות0
הוסיפו מוצרים לסל הקניות!
המשך ברכישה
0