דג הפורל סופג באהבה כל שילוב וטעם ויהווה מנה נפלאה
זמן הכנה:חצי שעה
זמן עבודה:חצי שעה
קושי:בינוני
החומרים הדרושים
מרכיבים:
4 דגי פורל שלמים נקיים ויבשים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס קמח לבן
200 גרם חמאה
מיץ מ-1 לימון טרי
1 כוס יין לבן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות מרווה קצוצה
3 כפות בזיליקום טרי
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כף שמיר קצוץ
1 לימון שלם
עירית קצוצה
1 פלפל קטן חתוך לרצועות
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים 3 פסים אלכסוניים במרחק ס”מ וחצי אחד מהשני לרוחב הדג במרכזו (על הבטן).
- מתבלים את הדגים במלח ופלפל בבטן הדג ומבחוץ.
- מקמחים את הדגים: מעבירים את הקמח לתבנית, טובלים את הדגים בקמח משני צידיהם ומנערים קלות.
- מחממים במחבת גדולה 50 גרם חמאה. כשהחמאה נמס, צולים את הדגים למשך 2 דקות משני הצדדים ומעבירים לתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.
- ממיסים 150 גרם חמאה במחבת ומוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט העירית), 2 קורט מלח, קורט פלפל וחצי כוס מים.
- מרתיחים ויוצקים על הדגים.
- מכסים את התבנית היטב בנייר כסף וצולים 15 דקות לריכוך.
- מסירים בזהירות את נייר הכסף, יוצקים בעזרת כף קצת מהנוזלים וצולים לעוד 5 דקות עד לשינוי צבע.
- בוזקים מעל הדג עירית קצוצה ומגישים חם בליווי פרוסות לימון.