זמן הכנה: שעה
זמן עבודה: 30 דקות
קושי: קל
מאת: אניטה חיים – שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. במנה זו רצינו להפחית את הערך הקלורי ולכן הפחתתנו בכמות השמן.
החומרים הדרושים
אמנון כ-10 פילתים.
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות.
כוסברה -כוס קצוצה גס.
5 שיני שום שלמים.
5 גזרים פרוסים לעיגולים.
4 כפות שמן קנולה.
מרק עוף אמיתי ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט – כף גדושה
2 כפות גדושות של פפריקה אדומה.
.כפית כורכום
פלפל שחור – קורט לפי הטעם.
חצי כוס מיץ לימון להשריית הדגים.
מים כוס וחצי.
אופן ההכנה:
- ניקוי הדגים: את הדגים יש לשטוף במים, לסנן, להוסיף מיץ מחצי לימון ולהמתין 30 דקות. לאחר מכן לשטוף ולסנן.
- בסיר רחב יש לחמם 4 כפות שמן, להוסיף את רצועות הגמבה ולטגן מספר דקות.
- מעל הגמבה יש להניח את הגזר ולפזר את השום השלם מעל.
- מעל לפזר את הדגים (10 פילטים).
- לתבל בפפריקה, כורכום, אבקת מרק או מלח ופלפל שחור.
- להוסיף את המים על פני כל הסיר ואז לפזר את הכוסברה מעל.
- לבשל עד לרתיחה ואז להוריד את האש לקטנה עד בינונית, ולהמשיך לבשל כ- 30 דקות.
- זהו, מוכן להגשה